دانلود بررسی عملکرد و نگهداری از شبکه و سد word دارای 105 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود بررسی عملکرد و نگهداری از شبکه و سد word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
فهرست عناوین و اطلاعات موجود در گزارش کارآموزی
مقدمه 1
? آشنایی با شرکتهای بهره برداری از شبکه های آبیاری استان خوزستان 2
? شرکت بهره برداری و آبیاری ناحیه شمال
? سد دز
? سد شهید عباسپور
? شبکه آبیاری گتوند
? شبکه آبیاری کرخه و شاوور
? شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری مارون
? شرکت تولید و انتقال آب جنوب شرق
عملکرد شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال 18
گزارش اداره مطالعات و آب شناسی (ناحیه شمال) 24
عملکرد شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری جنوب شرق و شبکه های تحت پوشش 37
? شبکه های حوزه زهره
? شبکه هی حوزه مارون
? آخرین تصاویر مربوط به وضعیت کانال شهید رجایی
عملکرد شبکه های آبیاری کرخه و شاوور و شبکه های تحت پوشش 55
? شبکه آبیاری کرخه
? شبکه های آبیاری مدرن ، تلفیقی و سنتی شاوور
? شبکه های آبیاری دشت اوان ویس
? شبکه های آبیاری شهید رجایی و شهید دامغانی
? سدهای انحرافی کرخه ، شاوور ، خیرآباد
? شرح وظایف کارشناسان آب شناسی
عملکرد بهینهسازی سازهای اندازهگیری آب در شبکههای آبیاری و زهکشی استان خوزستان 67
عملکرد شش ماهه نگهداری و بهره برداری شبکه های آبیاری و تأسیسات آبرسانی 80
نقشه های مربوط به شبکه های آبیاری تحت پوشش استان خوزستان 98
مقدمه
استان خوزستان با وسعت 67282 کیلومتر مربع دارای 5 رودخانه کارون ، دز ، کرخه ، زهره و هندیجان با آورد سالانه جمعاً 6/31 میلیارد مترمکعب آب میباشد . مجموع اراضی محدوده دشتها 2/4 میلیون هکتار است که از این مقدار حدود 6/1 میلیون هکتار قابل کشت است ( کلاسهای 1و2و3) در حال حاضر 4500000 هکتار از این اراضی به طریقه سنتی برداشت آب از رودخانهها و حدود 220000 هکتار از طریق شبکههای مدرن ، آبیاری میشوند لذا اراضی آبی مورد استفاده کشاورزی جمعاً 670000 هکتار میباشند . سالانه حدود 7/7 میلیارد مترمکعب از آبهای سطحی به لحاظ عدم مهار و استفاده از دسترس خارح میشود .
اراضی در دست مطالعه و اجرا برای شبکههای آبیاری حمدود 570000 هکتار است که میزان 240000 هکتار از آنها شامل بخشی از اراضی آبی فعلی است و جنبه بهبود آبیاری داشته و مابقی بصورت توسعه آبیاری اراضی مورد توجه میباشند ، علیعذا یشبینی میشود با مهار تمامی آبهای جاری در رودخانههای خوزستان شبکههای آبیاری مدرن و سنتی به حدود 1000000 هکتار توسعه یابند. در اینجا جا دارد که از همه عواملی که در این مدت به من یاری رسانده و اطلاعات مورد نظر را در اختیار من قرار داده اند تشکر و قدردانی کنم (جناب مهندس سقاوی ، چوبدار ، عباسپور ، دعاوی)
امور نظارت بر شبکه های آبیاری :
این امور مسئولیت نظارت بر عهده دار بوده و در حال حاضر شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری ناحیه شمال ، گتوند ، کرخه و شاور ، بهبهان و تولید و انتقال آب جنوب شرق ررا تحت نظارت دارد . تأمین و توزیع آب کشاورزی مورد نیاز در اراضی تحت پوشش بشرح زیر از اهداف عمده این امور می باشد . ضمناً مشخصات و تاریخچه سد مخزنی دز و شهید عباسپور که تامین کننده آب مطمئن برای بخشی از شبکه های استان می باشند در گزارش آمده است .
شرکت بهره برداری آبیاری ناحیه شمال :
اراضی شبکه آبیاری ناحیه شمال از سمت شمال به تپه ماهورهای شمال دزفول و از جهت جنوب به اراضی هفت تپه و رودخانه شاوور و از شرق به رودخانه شوره و از مغرب به رودخانه کرخه محدود می گردد . در سال 1337 هم زمان با ساختمان سد دز مطالعه و طراحی قسمتی از شکه آبیاری در اراضی به مساحت 20000 هکتار به صورت آزمایشی توسط مهندسین مشاور عمران و منابع و شرکت هلندی هایدمی شروع و در اواسط سال 1341 ساختمان شبکه آبیاری آزمایشی دز آغاز و در اوایل شهریور 1342 به بهرهبرداری رسید .
با تکمیل و بهرهبرداری و بررسی نتایج طرح آزمایشی ، دز مطالعه و طراحی بقیه ازاضی آبخور رودخانه دز به مساحت خالص 72000 هکتار دیگر توسط مهندسین مشاور عمران شروع و از سال 1346 به مرحله اجرا درآمد و در آغاز ماه سال 1356 بطور کلی تکمیل گردید. شبکه آبیاری ناحیه شمال با مساحت ناخالص 125 هزار هکتار، که بزرگترین شبکه آبیاری کشور میباشد را تحت پوشش دارد اراضی شبکه آبیاری دز از سمت شمال به تپه ماهورهای شمال دزفول و از جهت به راضی هفتتپه و رودخانه شاوور و از شرق به رودخانه شوره و از مغرب به رودخانه کرخه محدود میگردد.
سد دز
سد مخزنی دز یکی از تأسیسات بسیار مهم برقابی کشور است که از نظر تولید نیرو ، تأمین آب کشاورزی و کنترل سیلابها تأثیر بسزایی در زندگی اقتصادی و اجتماعی کشور ، بخصوص منطقه خوزستان دارد.
سازند محل سد از کنگلو مرای بختیاری مربوط به پلیوسن تشکیل گردیده و با توجه به دانهبندی کنگلومرا و غیرقابل نفوذ بودن آن و باریکی تنگه و یالهای پرشیب که ارتفاع هر کدام از آنها تا کف دره رودخانه حدود 500 متر میباشد . بهترین محل برای احداث سد قوسی بوده است. مخزن سد به ظرفیت 570/2 میلیارد متر مکعب و قدرت تنظیم آب سالیانهای ، معادل 80 میلیارد متر مکعب است.
این سد دارای 2 واحد سرریز از نوع اوجی است که هر واحد مجهز به دو دریچه قطاعی میباشد و حداکثر قدت تخلیه سرریزها برابر 6000 متر مکعب در ثاینه است همچنین دو دهانه آبگیر در رقوم 275 متر در بدنه سد قرار گرفته که هر مجرا به چهار شاخه منشعب شده و هر شاخه یک واحد توربین 65 مگاواتی را تغذیه میکند آبگذری هر توربین در شرایط رقوم حداکثر 64 متر مکعب در ثانیه است و دارای 8 تورین میباشد که مجموعاً520 برق تولید مینمایند.
در رقوم 220 متر در بدنه سد 3 مجرای تخلیه با مدخل شیپورهای که قطر خارجی آنا در سمت دریاچه 43/4 متر است بادبی حداکثر طراحی معادل 235 متر مکعب در ثانیه برای تأمین هدفهای زیر احداث شده است .
1- تخلیه جریانهای غلیظ در زمان وقوع سیلاب بمنظور کاهش انباشتگی رسوبات در مخزن سد.
2- تأمین آب مورد نیاز پایین دست سد در شرایطی که سطح آب دریاچه به رقوم 290 متر نزول میکند و بناچار تولید برق آبی متوقف شده و خروج آب از توربینها قطع میگردد.
3- تأمین کسری خروجی از سد در شرایطی که آب خروجی از توربینها تکافوی تأمین نیازهای کشاورزی و سایر مصارف و سایر مصارف را نمیکند.
4- تخلیه سد در شرایط اضطراری تا رقوم 220 متر
مشخصات سد دز در جدول شماره 1 آورده شده است .
ردیف مشخصات کلی سد دز
1. نوع سد بتنی دو قوسی
2. ارتفاع تاج سد 354 متر از سطح دریا
3. ارتفاع عمیق ترین بخش پی 151 متر از سطح دریا
4. ارتفاع سد از پی 203 متر
5. طول تاج سد 212 متر
6. نسبت طول به ارتفاع L/H 2/1 متر
7. حجم کل مخزن 570/3 میلیارد متر مکعب
8. حجم مفید مخزن 670/2 میلیارد متر مکعب
9. ضخامت بدنه در پی 27 متر
10. ضخامت بدنه در تاج سد 5/4 متر
11. حداقل تراز بهره برداری 290 متر
12. حداکثر تراز بهره برداری 352 متر
13. ظرفیت تخلیه پیش بینی شده برای سرریز 6000 متر مکعب در ثانیه
14. قدرت مولدها 520 مگاوات
1- سد شهید عباسپور
سد شهید عباسپور در فاصله 135 کیلومتری شمالشرقی شهرستان اهواز و از نوع بتنی دو قوسی با ارتفاع 200 متر بر روی رودخانه کارون در نزدیکی روستای کوشک احداث گردیده است. این سد دارای سه سرریز با ظرفیت تخلیه 16500 متر مکعب در ثانیه میباشد و همچنین یک تکیهگاه بتنی با ارتفاع حدود 56 متر برای تحمل نیروهای رانش فوقانی سمت چپ سد، که تشکیل دیواره انتهائی سمت راست سازه سرریز را نیز میدهد در تکیهگاه سمت چپ سد احداث شده است .
در قسمت پایاب در فاصله 56 متری از بدنه سه نیروگاهی به قدرت 1000 مگاوات ( دارای چهارتوربین که هر کدام با قدرت 250 مگاوات) ساخته شده است. با توجه به توپوگرافی منطقه ، مخزن سد شهید عباسپور با سطحی معادل 54 کیلومتر مربع دارای قابلیت ذخیره حدود 3 میلیاردمتر مکعب آب میباشد.
از لحاظ موقعیت زمینشناسی پی سد بر روی تشکیلات سازند آهک آسماری متعلق به دوران الیگومیوسن بنا نهاده شده است در این محل رودخانه کارون دره نسبتاً عمیق و پرنشیبی را بموزات جریان و تقریباً عمود بر لایههای طاقدیس کارون ایجاد کرده است . سنگ آهک آسماری در محل احداث به سه طبقه تحتانی ، میانی و بالایی که دارای صخامی بالغ بر 470 متر میباشد و بر روی یکدیگر قرار گرفتهاند که سد ، نیروگاه و سرریز بر روی آسماری میانی و فوقانی بنا شده و تنها قسمتی از عملیات پرده تزریق و تونلهای انحراف موقت مسیر رودخانه در سنگ آهک آسماری تحتانی قرار دارند.
مشخصات کلی سد شهید عباسپور
1- نوع سد بتنی دو قوسی
2- ارتفاع تاج سد 542 متر از سطح دریا
3- ارتفاع عمیقترین بخش پی 342 متر از سطح دریا
4- ارتفاع سد از پی 200 متر
5- طول تاج سد 380 متر
6- نسبت طول به ارتفاع H/L 9/1 متر
7- حجم کل مخزن 1/3 میلیارد متر مکعب
8- حجم مفید مخزن 8/1 متر
9- ضخامت بدنه در پی 5/33 متر
10-ضخامت بدنه در تاج سد 6 متر
11-حداقل تراز بهره برداری 487 متر از سطح دریا
12-حداکثر تراز بهره برداری 5/532 متر از سطح دریا
13-ظرفیت تخلیه پیش بینی شده برای سرریز 16500 متر مکعب در ثانیه
14-قدرت مولدها 1000 مگاوات
15- تاریخ شرع و خاتمه ساختمان
1349 – 1356
2- شبکه آبیاری گتوند