دانلود مقاله بررسی جایگزینی سطوح مختلف آب پنیر با شیر بر ویژگی های حسی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در نوشیدنی ماست فایل ورد (word) دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بررسی جایگزینی سطوح مختلف آب پنیر با شیر بر ویژگی های حسی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در نوشیدنی ماست فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی جایگزینی سطوح مختلف آب پنیر با شیر بر ویژگی های حسی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در نوشیدنی ماست فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تعداد صفحات: 5
نویسنده(ها):
فاطمه شهدادی –
ندا سعیدی –
سعیده شهدادی –
حسین شهدادی –
چکیده:
پروبیوتیک ها به عنوان یکی ازنوظهور ترین و محبوبترین فرآورده های فراسودمند از اهمیت خاصی برخوردار هستند مطالعات و پژوهش های سده اخیر و به ویژه 30 سال گذشته از خواص سلامت بخش پروبیوتیک ها بر انسان و حیوانات (مانند خواص ضد سرطانی، ضد عفونتی، جلوگیری از جهش، کاهش کلسترول، بهبود برخی از ناسازگاری های تغذیه ای و ;) پرده برداشته است بطوریکه در سالهای اخیر مقبولیت و مصرف آنها بصورت فرآورده های غذایی، کپسول ها و قرص ها در بسیاری از کشورهای جهان افزایش پیدا کرده است و فرآورده های پروبیوتیک فراوانی برای مصارف انسانی و حیوانات تولید و عرضه میشوند (al, 2013 Sun-Waterhouse et ).
دانلود تهیه گوگرد پلیمری(تهیه گوگرد نامحلول) بعنوان عامل اصلی پخت در ساخت مصنوعات پلیمری فایل ورد (word) دارای 166 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود تهیه گوگرد پلیمری(تهیه گوگرد نامحلول) بعنوان عامل اصلی پخت در ساخت مصنوعات پلیمری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تهیه گوگرد پلیمری(تهیه گوگرد نامحلول) بعنوان عامل اصلی پخت در ساخت مصنوعات پلیمری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
چکیده
مقدمه
فصل اول :
مقدمه 2
1-1 تولید 6
1-1-1 فرایندهای جذب در مایع و اکسیداسیون 6
1-1-2 فرایندهای اکسیداسیون مستقیم 14
1-1-3 تولید گوگرد در جهان 20
1-1-4 تولید گوگرد در ایران 21
1-2 صادرات گوگرد در جهان 23
1-2-1 وضعیت صادرات گوگرد ایران 24
1-3 وضعیت مصرف گوگرد در جهان 26
1-3-1 مصرف گوگرد در صنایع داخلی 28
1-4 مصارف گوگرد 31
1-4-1 اسید سولفوریک 32
1-4-2 کشاورزی 33
1-4-3 باتریهای قابل شارژ 34
1-4-4 گوگرد در بتن 34
1-4-5 لامپ گوگردی 35
1-4-6 حذف جیوه در آب 35
عنوان صفحه
1-4-7 تولید کف 36
1-4-8 گوگرد در آسفالت 36
1-4-9 گوگرد در صنایع لاستیک سازی 37
فصل دوم : (لاستیک)
تاریخچه صنعت لاستیک 39
2-1 معرفی چند اصطلاح 39
2-2 مواد در آمیزه کاری لاستیک 41
2-3 کائوچو 42
2-3-1 کائوچوها از دیدگاه بازرگانی 43
2-3-2 کائوچوها از دیدگاه مقاومتی 43
2-3-3 کائوچوها از دیدگاه فرآوری و تهیه 44
2-3-3-1 کائوچوهای طبیعی 44
2-3-3-2 کائوچوی مصنوعی 47
2-4 فرآیند پخت کائوچو 50
2-5 ترکیبات مؤثر در آمیزه کاری کائوچو 51
2-5-1 گوگرد 51
2-5-2 شتابدهنده ها 51
2-5-3 فعال کننده ها 42
2-5-4 تاخیر دهنده ها 53
2-5-5 پر کننده ها 54
2-5-6 نرم کننده ها 54
عنوان صفحه
2-5-7 پپتایزرها 55
2-6 آزمونهای معمولی در تضمین مصنوعات پلیمری 55
2-6-1 آزمونهای روی آمیزه پخت شده 55
2-6-2 آزمونها آمیزه خام 56
2-6-2-1گرانروی 56
2-6-2-2 رئومتر 57
2-6-2-3 جرم مخصوص 60
2-6-2-4 چسبندگی 60
2-6-2-5 پراکنش دوده 60
2-6-1 آزمونهای آمیزه پخت شده 61
2-6-1-1 کشش 61
2-6-1-2 مانائی فشاری 62
2-6-1-3 سختی 62
2-6-1-4 سایش 62
2-6-1-5 مقاومت در مقابل پارگی 62
2-6-1-6 مقاومت خمشی 63
فصل سوم : گوگرد در لاستیک
مقدمه 65
3-1 ولکانیزاسیون 66
3-1-1 درجه ولکانیزاسیون 66
3-1-2 مراحل ولکانیزاسیون 67
عنوان صفحه
3-1-3 تغییر خواص نسبت به درجه 69
تاثیر افزایش دانسیته اتصالات عرضی 74
3-2 اثر ساختمان اتصال عرضی 77
3-2-1 نوع ساختمان اتصال عرضی 77
3-2-3 خواص مکانیکی 78
3-2-4 رفتار فرسودگی حرارتی 79
3-2-5 خواص دینامیکی 80
خواص بهینه در آمیزه های ولکانیزه شده 82
3-3 سیستم های پخت 82
3-4 پخت گوگردی 83
دلایل ترجیح سیستم پخت گوگردی 83
3-4-1 گوگرد 85
3-4-1-1 گوگرد ولکانیزاسیون 85
3-4-1-2 درصد خلوص گوگرد 87
3-4-2 مواد گوگرد دهنده 87
3-5 پخت پراکسیدی 90
3-5-1 فواید پخت پراکسیدی 91
3-5-2 معایب پخت پراکسیدی 92
3-6 روشهای پخت 92
3-6-1 پخت غیرمداوم 93
3-6-1-1 قالبگیری 93
عنوان صفحه
3-6-1-2 پخت گاز 93
3-6-1-3 پخت با غلاف سری 94
3-6-2 پخت مداوم 94
3-6-2-1 پخت با روتوکیور 94
3-6-2-2 پخت در مایعات داغ 95
3-6-2-3 پخت در بستره ذرات داغ شناور 95
3-7 آلوتروپ های گوگرد مورد استفاده در صنایع لاستیک 95
فصل چهارم : بخش تجربی
4-1 دستگاهها و وسایل مورد استفاده 99
4-2 نقطه ذوب گوگرد محلول 100
4-3 نقطه ذوب گوگرد نامحلول 100
4-4 تعیین مقدار گوگرد محلول در تولوئن 101
4-5 تهیه گوگرد نامحلول از روش ذوب 102
4-6 روش تعیین درصد گوگرد نامحلول 103
4-7 بهینه کردن درصد گوگرد 104
4-7-1 اپتیمم کردن دما 104
4-7-2 اپتیمم کردن دور همزن 105
4-7-3 اپتیمم کردن درصد کاهنده کشش سطحی 105
4-7-4 اپتیمم کردن درصد پایدار کننده 106
4-8 استخراج گوگرد نامحلول بدست آمده 107
4-9 روغن پوشی گوگرد نامحلول بدست آمده 108
عنوان صفحه
4-10 تعیین میزان روغن گوگرد روغنی 109
4-11 تهیه گرانول گوگرد نامحلول 110
4-12 تهیه گوگرد نامحلول در مقیاس bench 111
4-13تهیه گوگرد نامحلول در مقیاس پایلوت 113
4-14 تهیه گوگرد نامحلول بوسیله هیدرولیز 115
4-15 بکارگیری گوگرد تهیه شده در ساخت آمیزه 116
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
5-1 گوگرد نامحلول 119
5-2 تاثیر منفی شکفتگی بر خواص آمیزه 123
5-3 گوگرد ، موهبت یا آفت 125
5-4 روشهای تهیه گوگرد نامحلول 127
الف-سرد کردن سریع گوگرد مذاب 127
ب-اکسیداسیون نافص 127
ج-هیدرولیز مستقیم 128
روش بکارگرفته شده در این پژوهش در هیدرولیز 128
5-5 روش ذوب ، روشی کاملاً کاربردی 130
5-6 مقایسه آمیزه های تهیه شده 132
پیشنهادات 134
پیوست
منابع
رایجترین سیستم پخت در آمیزه های لاستیکی پخت گوگردی است که علاوه بر اقتصادی بودن از تنوع زیادی برخوردار است و امکان دستیابی به محدوده گسترده ای از خواص را فراهم میکند. گوگرد با قرار گرفتن در بین زنجیر پلیمرها بین آنها اتصالات عرضی تشکیل میدهد و موجب تشکیل ساختار شبکهای می شود . مشکل عدیده این سیستم پخت پدیده شکفتگی(blooming) گوگرد در آمیزه های لاستیکی است که این پدیده بااستفاده از گوگرد نامحلول بر طرف می شود. زیرا وابستگی حلالیت این نوع گوگرد در بستر پلیمری به دما بسیار نامحسوس است. قیمت بالای گوگرد نامحلول و وارداتی بودن آن مشکلاتی را برای صنایع لاستیک بوجود آورده است. روشهای مختلف ارائه شده برای تهیه گوگرد نامحلول در کشور، نیز به دلایل اقتصادی و یا مشکلات دستگاهی و یا مواد اولیه قابل اجرا نبودهاند. تهیه مستقیم گوگرد نامحلول از گوگرد معمولی روشی است که در این مقاله مطرح می شود، در این روش نوین ابتدا از گوگرد معمولی حدواسط ناپایدارS2Cl2 بدست آمده ، سپس با هیدرولیز حد واسط در کربنات سدیم، گوگرد نامحلول بدست میآید
با استفاده از شیوه های مختلف فیزیکی و شیمیائی میتوان در بین نقاط مختلف زنجیرهای یک پلیمر، پلهایی از نوع پیوند کووالانسی بر قرار ساخت. این پلها بنام اتصالات عرضی خوانده می شوند و به این عمل شبکه ای کردن یا پخت گفته می شود. در این فرایند پلیمر از حالت ترمو پلاستیک به حالت ترموست تبدیل شده و خصوصیات فیزیکی و شیمیائی آن تغییر میکند. تغییرات فیزیکی و شیمیائی که در فرآیند پخت رخ میدهد به قرار زیر است:
- زنجیرهای خطی کائوچو بصورت شبکهای در آمده و ساختار آن سه بعدی میشود.
- از حالت پلاستیک به حالت لاستیک تبدیل می شود.
- آمیزه در برابر تخریب و فساد ناشی از حرارت، نور و سایر عوامل مقاومتر می شود.
رایجترین سیستم پخت در صنعت لاستیک سیستم پخت گوگردی است. دلایل استفاده از گوگرد در سیستم های پخت عبارت است از:
- تنظیم راحت تر موازنه بین حالت شروع و خاتمه پخت
- انعطاف پذیری بیشتردر آمیزه کاری
- امکان پخت با هوای داغ
- خواص مکانیکی بهتر
- امکان کنترل طول اتصالهای عرضی
- دلایل اقتصادی
آلوتروپ های گوگرد مورد استفاده در صنایع لاستیک
گوگرد خالص، جامدی شکننده به رنگ زرد کاهی و بدون بو و طعم می باشد، هدایت الکتریکی بسیار ضعیف داشته و نامحول در آب است و در چندین شکل کریستالی یا آلوتروپ وجود دارد. آلوتروپهای مورد استفاده در صنایع لاستیک عبارتند از:
الف)گوگردمعمولی: شامل گوگردرومبیک (ارتورو مبیک) و مونوکلینیک (با 99 درصد خلوص) است. گوگرد رومبیک در دمای اتاق پایدار بوده و شامل گلهای گوگرد دسته ای و معمولی می باشد که با تصعید بخار گوگرد مستقیما از حالت جامد به دست میآید و در آن حلقههای هشت عضوی از گوگرد در کنار هم قرار می گیرند.
گوگرد مونوکلینیک از سرد کرن تدریجی گوگرد مایع بدست میآید و شکل کریستالی آن سوزنی و بلند بوده و دارای ساختار حلقهای با هشت اتم گوگرد است با این تفاوت که نحوه قرار گرفتن حلقه ها با گوگرد رومبیک متفاوتاست. این نوع گوگرد در محدوده دمائی 116-69 درجه سانتیگراد پایدار است. اما دردمای اتاق به آهستگی تبدیل به گوگرد رومبیک می شود.
گوگرد معمولی در اغلب حلالها نامحلول است مگر در دی سولفید کربن، یکی از دلایل عمده پدیده شکفتگی یا سفیدک زدن قطعات لاستیکی نیز همین عدم حلالیت مناسب گوگرد در کائوچوست.
ب) گوگرد کلوئیدی: این نوع گوگرد از دانههای بسیار ریز تشکیل می شود و کار برد آن در آمیزه کاری لاتکس می باشد بهمین لحاظ چنانچه اندازه گوگرد مورد استفاده درشت باشد، لاتکس از بین می رود .
ج: گوگرد نامحلول (Insoluble Sulfur)
به آلوتروپی از گوگرد گفته می شود که به صورت زنجیره پلیمری با بیش از 10 اتم گوگرد می باشد. تفاوت گوگرد نامحلول با گوگرد نامحلول رومبیک و مونوکلینیک )معمولی) درحلالیت آنهاست.گوگرد نامحلول در دیسولفیدکربن(CS2) به هیچ عنوان حل نمیشود در صورتیکه دیسولفیدکربن حلال گوگرد رومبیک و مونوکلینیک است. بهترین ویژگی سولفور نامحلول که موجب استفاده این نوع گوگرد در صنایع لاستیک و پلیمری شده است ثابت ماندن حلالیت آن در بستر پلیمری در محدوده وسیعی از دماست. در صورتیکه حلالیت گوگرد معمولی در بستر پلیمری وابستگی شدیدی به درجه حرارت دارد. میزان حلالیت گوگرد معمولی در بستر پلیمری در دمای معمولی حدود 1 در صد وزنی است و با افزایش دما میزان آن افزایش مییابد ، به طوریکه در 80 درجه سانتیگراد 5/4 درصد و در 120 درجه سانتیگراد 10 درصد میباشد. به همین دلیل به هنگام افت دما با یک محلول فوق اشباع مواجه هستیم. کاهش دما موجب کاهش نسبتاً شدید در حلالیت گوگرد معمولی میشود. در نتیجه اجزای حل نشده گوگرد از بستر پلیمری (حلال)جدا و عموماً به سطح قطعه لاستیکی مهاجرت میکنند. در فصل زمستان بهنگام ساخت محصولات لاستیکی این امر مشهود است. آمیزه لاستیکی که با گوگرد معمولی در دماهای بالا (حدود 100 درجه سانتیگراد) مخلوط شده است (با نسبت مناسب از حلالیت گوگرد)، پس از خروج از مخلوط کن ها و قرارگرفتن در دمای محیط ، به تدریج با کاهش دما مواجه شده و به علت وابستگی حلالیت گوگرد به دما از میزان حلالیت آن کاسته میشود و گوگرد از حلال خود که بستر پلیمری است، جدا شده و به سطح آمیزه لاستیکی مهاجرت میکند . در نتیجه پس از مدتی سطح آمیزه مملو از بلورهای گوگرد معمولی میشود.کریستالهای فوق به هنگام پخت قطعه لاستیکی علاوه بر ایجاد اخلال در فرایند پخت، موجب کاهش چسبندگی لایههای لاستیکی نیزمیشوند.
مشکلاتی که پدیده شکفتگی برای آمیزه های لاستیکی به همراه می آورد :
- خطر تاول زدگی در محلهائی که سولفور جمع شده
- فرا پخت منطقهای
- گوناگونی در نسبتهای فیزیکی
البته میتوان گوگردهای شکفته شده را با حلالهای نفتی برطرف کرد. امّا با این عمل با عدم تبخیر حلال و خروج آن از آمیزه به هنگام پخت و ایجاد تاولهای سطحی مواجه میشویم. مشکل دیگر، پخش غیر یکنواخت گوگرد در قسمتهای مختلف آمیزه است (مخصوصاً در آمیزههای ضخیم) که در آنها با پخت زیاد در سطح و خام ماندن قسمتهای میانی مواجه میشویم. بنابراین گوگرد نامحلول جایگزین مناسبی برای گوگرد معمولی است که با بکار بردن آن علاوه بر اینکه باپدیده شکفتگی مواجه نمیشویم میتوان ترکیبات حاوی این نوع گوگرد را بدون نگرانی از کاهش زمان برشتگی (scorch) به مدّت طولانی نگهداری کرد. با توجه به نکات یاد شده در بالا و همچنین با توجه به نیاز صنایع لاستیک و تایر سازی به گوگرد نامحول و وارداتی و ارز بربودن آن در ادامه به روشهای ارائه شده برای تهیه گوگرد نامحلول و به طور اخص به روش نوین(تهیه مستقیم گوگرد نامحلول از گوگرد معمولی) در تهیه آن میپردازیم.
روشهای تهیه گوگرد نامحلول
روشهای متعددی برای تهیه گوگرد نامحلول در مراجع موجودند که به اجمال به مهمترین آنها در زیر اشاره می شود.
الف- سرد کردن سریع گوگرد مذاب
نقاط ذوب گوگردهای رومبیک و مونوکلینیک به ترتیب 8/112 درجه سانتی گراد و 119 درجه سانتی گراد می باشد. در صورتی که حرارت دادن گوگرد های فوق در محیطی عاری از اکسیژن صورت پذیرد، مذابی شفاف و یکنواخت ایجاد میشود (باید اشاره شود که وجود اکسیژن منجر به تولید اکسید های گوگرد می شود که علاوه بر ایجاد بخارهای نامطلوب موجب کدر شدن محلول مذاب می شود ).سرد کردن محلول مذاب فوق در آب سرد در حضور عوامل پایدار کننده یی چون آب اکسیژنه ، منجر به بوجود آمدن زنجیر های پلیمری از گوگرد می شود.آب اکسیژنه به عنوان یک از بین برنده رادیکال (Radical scavenger) از انقطاع زنجیر جلوگیری می کند ، لذا در نهایت و در حضور آن زنجیر های بلند گوگردی از دوام و پایداری بیشتری برخوردارند. متأسفانه بازدهی این واکنش کمتر از 20 در صد است و به همین دلیل سهولت روش و ارزش اقتصادی آن را تحت تأثیر قرار می دهد.
ب-اکسیداسیون ناقص سولفید هیدروژن
در این روش در محیطی که با کمبود اکسیژن مواجه است گاز سولفید هیدروژن را وارد می کنند .تحت این شرایط ، بخشی از گاز H2S به دی اکسید گوگرد تبدیل می شود. از واکنش اتو کاتالیستی بین SO2 و H2S گوگرد پلیمری بوجود می آید:
دانلود مقاله سیری در اوضاع اقتصادی خراسان بزرگ در عهد تیموری فایل ورد (word) دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله سیری در اوضاع اقتصادی خراسان بزرگ در عهد تیموری فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله سیری در اوضاع اقتصادی خراسان بزرگ در عهد تیموری فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
دانلود مقاله سیری در اوضاع اقتصادی خراسان بزرگ در عهد تیموری فایل ورد (word) که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در پاییز 1386 در تاریخ از صفحه 61 تا 84 منتشر شده است.
نام: سیری در اوضاع اقتصادی خراسان بزرگ در عهد تیموری
این مقاله دارای 24 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله امیرتیمور
مقاله شاهرخ
مقاله خراسان
مقاله ماوراالنهر
مقاله سمرقند
مقاله نیشابور
مقاله هرات
مقاله بلخ
مقاله آبیاری
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: رفیعی امیرتیمور
چکیده و خلاصهای از مقاله:
امیرتیمور گورکانی موفق شد از سال 771 تا 807 ق یک امپراتوری قدرتمندی بنا کند که مرکز آن سمرقند بود. وی موفق شد طی 36 سال به جنگ های اشرافیت زمین دار ـ نظامی غارتگر و استثمارگر در ایران خاتمه دهد. امپراتوری تیمور از هندوستان تا دریای مدیترانه و از مسکو و اردوی زرین تا خلیج فارس را در برمی گرفت. هرچند این امپراتوری بیش از 36 سال دوام نیاورد و تنها قائم به شخص تیمور بود، اما شاهرخ تنها جانشین شایسته وی توانست بخش اعظم این امپراتوری را به مدت 43 سال حفظ و حراست کند. تراکم ثروتی که تیمور در سمرقند فراهم ساخت، فروکش کردن جنگ های خانگی در ایران، برقراری امنیت در سراسر ایران در دوران تیمور و شاهرخ موجب شد تا راههای تجاری امن و آسوده گردد. اعطای زمین های بزرگ به شاهزادگان و امرای تابع و دست نشانده موجب شد تا اراضی زراعی و روستاها یک بار دیگر تحت نظارت مالکان به تولید محصولات زراعی مبادرت کنند، شهرها خصوصا در خراسان بزرگ مجددا عمارت و آباد شدند و کارهای بزرگی در زمینه آبیاری صورت پذیرفت. تیموریان توانستند بعد از فاجعه یورش مغولان به خراسان دورانی از ثبات اقتصادی، رونق و رفاه و پیشرفت اقتصادی را برای این ایالت پهناور و زرخیز ایران فراهم سازند.
دانلود مقاله رابطه سازی برای انرژی ضربه جذب شده در ماتریس بتن فایل ورد (word) دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله رابطه سازی برای انرژی ضربه جذب شده در ماتریس بتن فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله رابطه سازی برای انرژی ضربه جذب شده در ماتریس بتن فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1392
محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی عمران
تعداد صفحات: 9
نویسنده(ها):
سعید صحرانورد – دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه فردوسی مشهد
حسن حاجی کاظمی – استاد دانشگاه فردوسی مشهد
هاشم جهانگیر – دانشجوی دکترای سازه دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:
ساز وکار شکست بتن زیر اثر نیروهای ضربه ای در چند دهه گذشته مورد توجه پژوهشگران و صنعت قرار گرفته است. این پژوهش به چگونگی شکست بتن ریزدانه زیر اثر ضربه های ناشی از سقوط آزاد جرم در دو بخش تجربی و نظری می پردازد. در بخش نظری، رابطه ای برای میزان ضربه پذیری بتن ارائه می شود و سپس در بخش تجربی، برای بررسی توانایی این رابطه، نمونههای آزمایشگاهی زیر اثر ضربه ناشی از سقوط آزاد گوی فلزی قرار می گیرند. نمونه ها در دوحالت نقطه ای و خطی زیر اثر ضربه قرار گرفته اند تا اثر چگونگی اعمال ضربه بر میزان انرژی جذب شده مشخص شود. مقایسه نتیجه های بدست آمده از آزمایش و رابطه ی ارائه شده نشان می دهند که با در نظر گرفتن برخی از شرایط آزمایشگاهی می توان با دقت مناسبی از رابطه پیشنهادی برای محاسبه انرژی ضربه در ماتریس بتن استفاده کرد
دانلود مقاله استراتژی اثر تقویتی نظام حقوق مالکیت فکری بر اقتصاد مقاومتی فایل ورد (word) دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله استراتژی اثر تقویتی نظام حقوق مالکیت فکری بر اقتصاد مقاومتی فایل ورد (word) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله استراتژی اثر تقویتی نظام حقوق مالکیت فکری بر اقتصاد مقاومتی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
خلاصه
با توجه به نگرش ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران برخی کشورهای دنیا و یا منطقه با تلقی ناصحیح از مفهوم گسترش و صدور فرهنگ انقلابی ایران، در سه دهه گذشته بهانحاءمختلف سعی به لجاجت و دشمنی با ایران نمودند که البته نظام جمهوری اسلامی ایران با استراتژی و یا تاکتیکهای مختلف توانسته است تأثیرگذاری خود را در کنار استقلال خود حفظ نماید اما با فشارهای سیاسی و اقتصادی (تحریم) مختلف نظام غرب؛ مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و آن را بهعنوان یک روش مهم و استراتژیک در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور عنوان کردند بدین نحو که مجاهدت اقتصادی، کار و تلاش مستمر ارزشی هموزن جهاد فی سبیل االله را دارد که نتیجه این مجاهدت علاوه بر پاسخدهی به نیازهای شخصی و خانوادگی، در راستای تأمین ضروریات اجتماعی، منافع ملی و مصالح همگانی میباشد. در عین آنکه ایشان نیز تأکید زیادی بر ساماندهی اقتصاد بر اساس مالکیت فکری داشتهاند؛ زیرا حمایت از تولیدکنندگان داخلی، ساماندهی جامعه نخبگان، تولید محصولات با کیفیت برتر جهانی، استفاده از ایدهها و افکار داخلی ازجمله کلیدهای ورود به اقتصاد برتر است. بر این اساس در تحقیق حاضر ضمن به دنبال تحلیل رابطه تأثیرگذاری مالکیت فکری، در تقویت اقتصاد هستیم که درنتیجه آن میتوان چالشهای پیش رو را به نحو مناسبتری مدیریت نمود و درنهایت حداکثر تلاش در حفظ بیشترین منفعت عمومی مردم و کشور ایفاد نمود.
کلمات کلیدی: حقوق مالکیت فکری، اقتصاد مقاومتی، امنیت اقتصادی، اقتصاد اسلامی.
ماهیت مالکیت فکری
برای شناخت ماهیت آفرینشهای فکری توجه به دو عنصر ضروری است: یکی اینکه مبنای اعتبار چه اقتضایی دارد و دیگر اینکه آفرینش فکری با کدام نهاد حقوقی نظام حقوقی هماهنگ است؟ زیرا چهبسا یک مبنا مثلاً اقتصادی »مال« قلمدادکردن آفرینش فکری را داشته باشد. اما مؤلفههای مال و یا مالکیت با آفرینش فکری سازگار نباشد. با توجه به این دو نکته، احتمالهای گوناگون را بررسی میکنیم.
1 »مال« انگاری آفرینش فکری.
2 مهمترین احتمال این است که آفرینش فکری را بهمثابه اموال فیزیکی »مال« قلمداد کنیم و رابطه آن با پدیدآورنده مالکیت دانسته و نظام حقوقی اموال را بر آن حاکم بدانیم.
بنابر نظریه »کار – ارزش« مال قلمداد کردن آفرینش فکری به لحاظ مبنای اعتبار دارای اشکال نیست، زیرا در این دیدگاه کار موجب مالکیت میشود.
در اینجا باید اثبات کرد که کار اختصاص به کار بدنی نداشته و شامل کار فکری هم میشود.
تنها بنابر نظریه شخصیت و بهخصوص نظریه کانت »مال« قلمداد کردن آفرینش فکری با اشکال مواجه است. زیرا کانت بر این باور است که محصولات فکری کالای محض نیست بلکه اعمال یک توانایی است که نویسنده آن را به دیگران میدهد ولی آن را به دیگران منتقل نمیکند. ناشر یک کتاب نمیتواند پیام متضمن این توانایی را بدون اذن نویسنده منتقل کند، چون یک حق شخصی است.
نظریه منفعتگرایی اقتضای خاصی ندارد. این نظریه تنها بر شناسایی حق پدیدآورنده تأکید داشته، بهغایت خود که تحصیل منفعت است میاندیشد و این غایت بااعتبار مال بودن تأمین میشود.
دیدگاه پاداش نیز بر حمایت از پدیدآورنده تأکید کرده، راه حمایت را شناخت حقوق مالکیت فکری میداند، اما در مورد اینکه چگونه و با چه نهادی این حق تأویل میشود ساکت است.
1
اکنون باید دید آیا مؤلفههای مال در آفرینشهای فکری وجود دارد؟
مؤلفههای مال با حقوق آفرینشهای فکری قابل انطباق نیست، زیرا پایگاه وجودی آفرینش فکری یک امر ذهنی است و داخل حس نمیشود؛ اموال مادی با نگهداری ارزش پیدا میکند، اما آفرینش فکری با انتشار دارای ارزش میشود، مالکیت بر اموال حق دائمی است اما حق بر آفرینش فکری حق موقت است .[1] امکان حیازت مال باید وجود داشته باشد حال آنکه در امور فکر امکان حیازت وجود ندارد .[2]
همچنین ممکن است رابطه میان شیء و دارنده که به مالکیت تعبیر میشود نیز مورد اشکال قرار گیرد. با این بیان که مالکیت یک حق مطلق است و مالک اصولاً حق همه گونه تصرف و انتفاع در مال خود را دارد درحالیکه حق مالکیت فکری محدود است .[3]
جهانی بودن مالکیت فکری
امروزه نظام مالکیت فکری از مرزهای کشورها فراتر رفته است و بهصورت جهانی درآمده است ازاینرو، هرگونه تصمیمگیری راجع به آن باید با لحاظ ابعاد بینالمللی صورت گیرد حال اگر یک کشور این نظام را به رسمیت نشناسد در صحنه بینالمللی دچار ضرر خواهد شد که این ضرر از دو ناحیه خواهد بود، از یکسو، پدیدآورندگان آثار فکری ترجیح حمایت جهانی از دستاورد فکری خود کسب نمایند و از طرف دیگر، سایر کشورها ممکن است برای کشوری که به مالکیت فکری احترام نمیگذارند، موانعی را به وجود آورند. این وضعیت ناشی از عدم اعتبار مالکیت فکری خواهد بود و بر اساس قاعده لاضرر میتوان این ضرر را از دیدگاه شارع منتفی دانست و مالکیت فکری را به رسمیت شناخت.
مالکیت فکری هم از وجهه منفی و هم از وجهه مثبت برخوردار میباشد. وجهه منفی موجب میشود، دارنده حق بتواند از تجاوز دیگران به حق خود جلوگیری کند. وجهه مثبت نیز این امکان را به او میدهد بتواند از حق، استفاده و بهره برداری نماید. به تعبیر بهتر و کاملتر، امکان بهره برداری توسط دارنده حق (وجهه مثبت) و منع دیگران از تجاوز به حق (وجهه منفی) از شئون سلطنت میباشد که به حکم منطق، به دنبال حق پدید میآید، یعنی وقتی حقی را برای کسی قائل شدیم، باید آثار آن را نیز چه به صورت استعمال و استثمار و چه به صورت منع دیگران از تجاوز به آن را بپذیریم 4]و.[5
افزایش رشد اقتصادی با حمایت از حقوق مالکیت فکری
از مهمترین موضوعات اقتصادی سالهای بعد از جنگ جهانی دوم بهویژه در کشورهای درحالتوسعه مسئله رشد اقتصادی میباشد. این سؤال که چه عواملی نرخ رشد اقتصادی را تعیین میکنند همواره موردتوجه اقتصاددانان بوده است. در این رابطه الگوهای زیادی بهمنظور بررسی عوامل تعیینکننده رشد اقتصادی یک کشور و دلایل تفاوت نرخهای رشد و درآمد سرانه کشورها تدوینیافته است. در مباحث جدید بررسی نقش حقوق مالکیت فکری در رشد اقتصادی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار میباشد.